В нашому напруженому світі нам так бракує спокою і вмиротворення. При правильному диханню людина відчуває приплив сил і бадьорості, клітини насичуються киснем. Не дивно, після кожного активного тренування спортсмени використовують правильні техніки дихання.

Комплекс дихальних вправ для розслаблення

1. Випряміться, ноги поставте на ширині плечей. На вдиху з’єднайте руки, піднявши їх над головою. На 8-10 секунд затримайте дихання, а на видиху опустіть руки.

2. Вихідне положення те ж, що у вправі номер 1. Руки витягніть вперед, долоні поверніть донизу, дихання на кілька секунд затримайте, руки розведіть в боки і зробіть коливальні рухи вправо-вліво. Руки опустіть, і в цей час видихайте повітря.

3. Вихідне положення аналогічне. Руки витягніть перед собою, долонями донизу й активно робіть кругові рухи руками. В цей час затримайте дихання. Різко видихніть і опустіть руки.

4. Лягніть на підлогу, долоні розташуйте на рівні плечей, обіпріться ними об підлогу, вдихніть, затримайте дихання і випряміть руки, відриваючи тулуб від підлоги. Поверніться у вихідне положення, повторіть 3-4 рази.

5. Станьте біля стіни, обличчям до неї. Руки витягніть вперед, обіпріться ними об неї. Вдихніть, затримайте дихання, почніть згинати руки, поки не доторкнетеся чолом до стіни. Швидко поверніться у вихідне положення і видихніть. Повторити 3-5 разів.

6. Ноги на ширині плечей, а руками обхопіть талію. Вдихніть, затримайте дихання, нахиліться вперед і видихніть. Нахиліться ще раз вперед, а потім ще вправо і вліво.

7. Випряміться, зробіть один невеликий різкий вдих. На декілька секунд затримайте дихання і спокійно видихніть.

8. Сядьте на стілець, спина випрямлена, дихайте і рахуйте пульс — вдих, і чотири удари пульсу. Затримайте дихання на 8 ударів і через 6 ударів видихніть. Через 4 рази все повторіть заново.

9. Те ж саме вихідне положення, закрийте ліву ніздрю і видихніть спочатку через праву, а потім через обидві. Повторіть все спочатку, лише починаючи з правої ніздрі.

10. Те ж саме вихідне положення, вдихніть правою, а видихніть лівою. Ненадовго затримайте дихання і 2-3 рази повторіть такі самі дії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу